onze

Blog

  • by: Gert
  • January 4th, 2021
  • Category:

Lekker dichtbij Mollen


Begin mei is voor ons de maat vol! We moeten dringend nog eens een paar dagen andere sfeer opsnuiven. In normale omstandigheden pakken we dan ons lijstje met favoriete bestemmingen erbij en na een avond of 5 vliegtickets vergelijken komen we wel tot een tripje waar we allemaal vrolijk van worden.

Het Corona spook hangt echter nog steeds mooi over onze wereldbol gedrapeerd. De mogelijkheden zijn daarom eerder beperkt en na het nalezen van alle test, quarantaine en andere spelregels besluiten we om het coronaspel voorlopig nog niet mee te spelen en geduldig te wachten op “de spuit van de vrijheid” (al valt dat ook maar af te wachten zeker).

De beschikbare vakantiehuisjes zijn echter ook beperkt. We zoeken heel ons Belgiëlandje af naar een leuk plekje om een weekendje te boeken, maar heel veel plaatsen zijn hopeloos volgeboekt. Het is allemaal een kwestie van vraag en aanbod zeker. Uiteindelijk stoten we op een bungalowpark in Mol. Het Nederlands Europarcs baat er aantal bungalows uit aan één van de Molse meren. Vakantie in eigen provincie is voor ons zeker een primeur!

Vrijdagochtend moeten we nog even langs een nieuwe leverancier om een collectie samen te stellen (we houden jullie uiteraard op de hoogte!) en door het goede weer besluiten we er nog snel van te profiteren en een lunch mee te pakken op het Eilandje in Antwerpen. Ik wil toch stellen dat tijdens de lunch louter en alleen over professionele onderwerpen is gegaan!

De autorit was kort maar krachtig! Emy heeft als ze van de creche komt altijd wel een lange uitleg om haar dag te bespreken of te verwerken. Dit is zoals alles bij onze dochter luid en duidelijk! Dit alles terwijl haar broer probeert te slapen altijd een topcombo.

Helaas kunnen we niet vertellen over avontuurlijke ontmoetingen met wilde dieren. Alhoewel toen we gezellig aan het strandje zaten en onze kindjes aan de rand van het water speelden zagen we een aantal keer het monster van Loch Ness opduiken. “Heb je dat nu ook gezien?” “Amaai das precies iets groot!” “Was het een vogel?” vliegen in het rond en op één of andere manier is het steeds in onze ooghoeken waar het beest opduikt. Uiteraard gaat het hier gewoon om een vis, maar dan wel eentje die bijna zo groot is als ons dochtertje. Misschien de mopjes over het haaiennet toch maar achterwegen laten, films zoals Jaws en Piranha hebben blijvende schade aangericht zoveel is duidelijk!

Zondag huren we een fiets en maken we een prachtig tochtje langs klinkende namen als Rauw, Russendorp en Postel. Wanneer je langs de kanaaltjes fietst bij 25 graden ben je zonder twijfel 100% in vakantiemodus. Een tussenstop bij de pannenkoekenboot zorgt voor big smiles bij onze kindjes!

Afsluiten doen we die dag met een laatste plonsje in het meer. Gezien de onzekerheid over de aanwezigheid van Loch Ness besluiten we toch maar tot juist aan de knieën te avonturieren. Weekendjes in ons wondermooie Vlaanderen, laat ze maar komen! Straks willen we geen oceanen meer over.